Jak zabránit suchým očím během cestování letadlem

Období dovolených se blíží. Cestování může být náročné pro celé tělo, oči jsou obzvláště zranitelné. Při cestování letadlem může suchý vzduch způsobit zarudnutí, vysušení a podráždění očí. I když během svých cest nemůžete ovládat všechny proměnné, přinášíme pár způsobu jak snížit pravděpodobnost výskytu nepříjemných příznaků „suchého oka cestovatelů“.

Zabraňte tomu, aby suché oko ovlivňovalo váš zrak

Nezapomeňte pít hodně vody. Pokud vaše tělo není správně hydratované, bude pro něj produkce slz  v suché atmosféře obtížnější. Vlhkost v letadlech je obvykle pod 20 %, což je méně než na Sahaře. Pravidelným pitím vody (před, během a po letu) budete udržovat vaše oči vlhké .

Vyměňte kontaktní čočky za brýle

Noste brýle, protože kontaktní čočky snižují vlhkost z povrchu slzného filmu vašeho oka, mohou přispívat k suchému oku. Nošení brýlí může pomoci udržet vaše oči vlhké.

Nasaďte si masku na oči, pokud budete v letadle spát.

Noste masku na spaní. I když máte zavřená víčka, vaše oči mohou ztrácet vlhkost, což se často stává, když spíte. V letadle může maska ​​na spaní pomoci zabránit dalšímu vysušování očí.

Používejte zvlhčující hydratační kapky na oči

Používejte hydratační oční kapky. Když jste v suchém prostředí, zvlhčující hydratační oční kapky vám mohou poskytnout krátkou úlevu.