Prozradí barva očí váš charakter? Co o vás vaše oči říkají?

90 procent lidí má hnědé oči. Jaká je nejvzácnější barva očí? 

Zhruba 90 procent lidí na světě má hnědé oči. Přičemž nejvzácnější barva očí je zelená a žlutá. Nejvíce modrookých lidí potkáte v Estonsku (až 99%).

Co určuje barvu očí? 

Hnědou, modrou a zelenou barvu očí potkáte nejčastěji, ale jsou lidé, kteří mají oči šedé, šedomodré, světle hnědé i černé.

Ačkoliv se většinou předpokládá, že barva očí je dědičný znak, který se „míchá“ z barev očí rodičů, je to složitější. Barvu očí dítěte určuje nejen barva očí matky a jejího partnera, ale také informace našich předků, které jsou v genech každého z nás zaznamenány. Zároveň geny, které určují barvu očí, vědci ještě dobře neznají. Obecně ale platí, že dominantnější barvou očí je hnědá před modrou a zelenou, hnědou barvu očí má tedy na světě většina lidí, modrá se dokonce objevuje nejméně.

Říká se, že oči jsou oknem do duše. Co řeknou o vašem charakteru? 

Hnědé oči nedokážou lhát

 Hnědoocí  jsou údajně nejveselejší a nejšťastnější. Jejich nositelé jsou hyperaktivní. Umí říci pravdu do očí, i když bolí. Hnědé oči neumí lhát. Lidé s hnědýma očima jsou proto okolím vnímaní jako důvěryhodnější.

Zelené oči mívají lidé o kterých si ostatni myslí, že jsou zlí

Lidé se zelenýma očima jsou trpěliví a vyrovnaní. Nositelů čistě zelených očí je málo a to je i jeden z důvodů, proc je ostatni lidé považují za špatné lidi. Avšak tito jedinci jsou velmi ochotni a spolehliví. Lidé, kteří mají zelené oči, jsou prý k nepřátelům velmi tvrdí a nepříjemní. Zelenoocí touží lásku dostávat i dávat. Vztah dvou lidí se zelenýma očima je žárlivý, podezřívavý a výbušný.

Modré oči ostatní v jejich očí vidí sebe v mládí, jejich nositelé však často upadají do dopresí. 

Modroocí lidé jsou věrní, mírumilovní, upřímní a mají bohatou fantazii. Jsou dobří kamarádi a nikdy s nimi není nuda. Modré oči jsou světlejší než jiné barvy očí, přitahují více pozornosti. Lidé se dívají do modrých očí a myslí na věčné mládí. Avšak, modroocí lidé často upadají do deprese a jsou smutní. Dlouho si neudrží dobrou náladu, ale tváří se, že se nic neděje. Jejich nositelé jsou prý tvrdohlaví.

Šedé oči jsou melencholické

Nositelé šedých očí jsou velmi inteligentní a mají obrovskou představivost. Mají však sklon k puntičkářství. Sivoocí jsou citliví lidé, kteří si svou povahou a šarmem vědí získat téměř každého. Jsou to upřímní, příjemní, chápaví, ale velmi citliví lidé, nejčastěji jsou melancholiští. Tedy lidé uzavírající se do sebe se sklonem k depresi. Mají vlastní svět, ale když se pro něco rozhodnou, tak se toho nevzdají. Ať to má radikální základ nebo nemá. Říká se, že šedé oči jsou nevěrné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *