5 tipů pro zdravé vidění

Návyky v oblasti zdraví očí jsou důležité. Uděláte-li jen několik změn ve vaší rutině, pocítíte velký rozdíl.

  1. Pijte hodně vody

Pití dostatečného množství vody je dobré pro vaše tělo a také pro vaše oči. Zejména v zimním období je často problémem suché oko. Pití vody tomu velice pomáhá, stejně jako následující body pomáhají se suchým okem.

  1. Jezte stravu bohatou na živiny

Jednou z nejlepších věcí, které můžete udělat pro svůj zrak, je konzumování správných živin podporujících zrak. Některé vitamíny mohou například pomoci zpomalit postup věkem podmíněné makulární degenerace. Například Omega-3 také mimo jiné pomáhají zmírnit suché oči.

  1. Trávíte hodně času na počítači

Nezapomínejte na pravidelný odpočinek, abyste předešli únavě očí. Ideální je dodržovat pravidlo 20/20/20: každých 20 minut si udělejte krátkou přestávku, abyste se podívali na něco vzdáleného alespoň 20 stop po dobu alespoň 20 sekund.

  1. Na oči používejte UV ochranu

UV ochrana není jen opalovací krém pro vaši pokožku – ochranu potřebují i ​​vaše oči. Ujistěte se, že vaše sluneční brýle nabízejí potřebnou ochranu.

  1. Zůstaňte aktivní

Další zdravotní návyk, který pokrývá téměř každý aspekt vašeho života. Být aktivní udržuje vaše oči také zdravé. Diabetes a makulární degenerace je typicky způsobena poškozením nebo zhoršením centrální oblasti sítnice. K makulární degeneraci může vést řada faktorů. Makulární degenerace jsou dvě onemocnění, která mohou způsobit trvalou ztrátu zraku, a studie ukázaly, že obě jsou ovlivněny procentem tělesného tuku a úrovní aktivity.