Barva očí hovoří za vás

Co o vás prozradí?

Říká se, že barva očí může o člověku hodně napovědět, stejně tak to určuje  co si o vás myslí druzí. 

Vědecký tým Matsona Larssona ze švédksé univerzity zjistili, že existuje spojitost mezi strukturou duhovky a osobnostními vlastnostmi. Jako je například sklon k disciplíně, impulzivnosti, přehnané citlivosti a svědomitosti. 

Naopak ve výzkumu v americkém Los Angeles, kerého se účastnilo 1016 žen (ve věku 16 – 35 let) vyplynulo, že ženy si často spojují různé barvy očí se specifickými osobnostními rysy.

Z výzkumu vyplynylu tyto vlastnosti:  

Hnědé oči: Mají přívětivé a společenské osoby. Jsou často individualisté, vytrvalí, vážní, praktičtí a soběstatční, mají uzavčenou povahu a vyvinutý silný smysl pro dodržování závazků. Často jsou fyzicky atraktivní, rádi navazují nová přátelství a rozveselují ostatní

Oříškově zbarvené oči: Odhodlaní, nápadití, milující dobrodružství, zkouší nové věci. Jsou odvážní riskovat. Mají však pověst sobců. 

Zelené oči: Tajemní jedinci, tiší a soběstační, trpěliví. Vášniví a tíhnou k dlouhodobým vztahům. Jsou přitažliví a smyslní. Bývají nejšťastnější ze všech „vlastníků“ barev očí. 

Modré oči: Lidem s modrýma očima je připisován vysoký intelekt, oddanost k ušlechtilým cílům, soběstačnost a upřímnost. Lidé s modrýma očima se často nechají strhnout rutinou, často chovají zášť a jsou náladoví. 

Šedé oči: Klidní a samolibí jedinci, kteří obvykle trpělivě čekají na vlastní příležitost. Jsou odvážní, tvrdohlaví, ale i vypočítaví a mohou také záměrně klamat. 

Černé oči: mají lidé s dynamickou povahou, plnou vitality. Často bývají vznětliví, impulzivní a často vyhledávají nebezepečná dobrodružství. Vzbuzují respekt. 

Nejběžnější barva očí je hnědá, druhá nejčastější je modrá nebo šedá nejvzácnější je barva zelená. 

Barvu očí ovlivňuje melanin.

Na barvě dohovky závisí množství barviva, pigmentu melaninu, který produkují menocyty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *